onsdag 3 december 2014

Sura hallon remmar.

Testade något att göra idag som jag ALDIG testat innan.
Att göra "riktigt" godis. Testa detta O göra. De va super smidigt O gott O äta me.'
Faktiskt en rolig grej att ge bort nu till jul kanske om man ska gå bort :)

( recept hittat på bakamedfrida.se)





Sura Hallonremmar:
180 g Hallon, frysta
8 Gelatinblad
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, vit
1.5 dl Vatten
0.5 tsk Citronsyra

Garnering:
 1.5 dl Strösocker
1 krm Citronsyra

Gör så här:
Börja med att klä en plåt med inoljat bakplåtspapper.
Tina sedan hallon i micron.
Passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl Hallonpuré.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp hallonpuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonblandningen.
Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
Häll sedan ut smeten på plåten.
Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.
Låt stelna i rumstemperatur i ca 2 h.
-
Blanda strösocker och citronsyra på en bricka.
Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen.



Lycka till!!! Lätt värt ett försök.




På återseende <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lägg till en kommentar om ni vill ! Alltid roligt att få läsa.