fredag 11 februari 2011

Silviakaka

Super enkel o jätte god kaka.
Jag gör alltid en vanlig sockerkaka sen drar jag över glasyren när kakan svalnat lite. En del gör i långpanna, men detta recept är till sockerkaks form.









Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
matfett och ströbröd till formen



Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.

2. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i socker blandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.

3. Grädda kakan i 175 graders ugn i 30-35 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är kakan klar.




Glasyr:

50-75 g smält smör
1 1/2 - 2 dl dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
kokos till att strö över kakan/glasyren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lägg till en kommentar om ni vill ! Alltid roligt att få läsa.