onsdag 29 september 2010

Kantarellpaj




Ni måste testa den. Super duper smidig o super god.
Passar till allt tycker jag. Både fin middag o "ful" middag.


Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
1 ägg

Gör så här:
Arbeta samman pajdegen och låt den vila i kylen i 5 minuter. Klä sedan en pajform och förgrädda i 225 grader i 7-10 minuter.


Fyllningen:
200 g förvällda kantareller
1 gul lök
2 dl riven ost
3 dl creme fraiche
3 ägg
salt
vitpeppar

Stek svampen i lite smör och salta och peppra. Lägg åt sidan. Hacka och fräs löken.
Blanda creme fraiche, salt, vitpeppar och ägg i en skål. Fördela svamp, lök och ost i pajskalet och häll sedan över äggsmeten.

Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 25-30 minuter.


Smaklig Måltid !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lägg till en kommentar om ni vill ! Alltid roligt att få läsa.